Speeltijden & Training

Speeltijden
Onze vaste speelavond is de donderdagavond in sporthal “De Trije” te Franeker.

  • De jeugd speelt van 19.00 uur tot 20.00 uur.

Wij hanteren bij de volwassenen het zogeheten labelsysteem. Iedere speler krijgt een label met zijn of haar naam erop. Deze kan men ophangen in het vak op het bord welke correspondeert voor een van onze vijf banen. Op elke baan kan men met vier spelers badmintonnen. Er kan dan 20 minuten gespeeld worden, waarna men wisselt en eventueel weer opnieuw kan afhangen. Zo kan je gegarandeerd spelen en leer je snel mensen kennen van verschillende niveaus. Iedere week staat er een training op het bord geschreven waar men ook zijn/haar kaartje op kan hangen.

  • De volwassenen spelen van 20.00 uur tot 21.30 uur.

Training
Wij hebben vaste jeugdtrainers: Richard Zeilmaker, Denise Pouw en Cornelis Sijtsma lees meer

Met de badmintonclub BC Schatzenburg uit Menaldum hebben we een unieke afspraak. Als je niet kunt spelen op de reguliere avond van onze club kun je terecht op de speelavond van bovengenoemde club. De speelavond van B.C. Schatzenburg vindt plaats op maandagavond van 20:00 uur tot 22:00 uur. Dit geldt uiteraard ook voor de leden vanuit Menaldum. Zij zijn van harte welkom bij ons op de donderdag.

Sportfonds
De gemeente Waadhoeke doet mee aan het stimuleren van sportactiviteiten voor jongeren en volwassenen die het wat minder ruim hebben. Lesgelden en/of materialen worden dan geheel of gedeeltelijk vergoed.

Uiteraard ondersteunt FBC ’73 deze initiatieven van harte!

U kunt meer informatie vinden op onderstaande links. Hier is het ook mogelijk om direct een aanvraag te doen.

Voor jeugd (18-) : https://jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/friesland
Voor volwassenen (18+) : https://www.volwassenenfonds.nl/deelnemers/waadhoeke